Tarieven 2024

Fysiotherapie wordt vergoed uit uw aanvullende verzekering. Bij chronische aandoeningen komen de eerste 20 behandelingen ook uit de aanvullende verzekering. Wanneer deze niet toereikend is moet u tot 20 behandelingen zelf betalen.

 

Een chronische aandoening fysiotherapie is een aandoening die voorkomt op een lijst van de zorgverzekeraar. Informeer hiernaar bij uw fysiotherapeut of kijk op www.fysiovergoeding.nl

 

Let op: ook de behandelingen welke u dit jaar al elders heeft gehad tellen mee! Behandelingen die niet meer door uw aanvullende polis vergoed worden, zullen door ons aan u in rekening gebracht worden. Wanneer u niet (meer) verzekerd bent voor fysiotherapie gelden de volgende tarieven:
U kunt de nota per pin of contant bij uw fysiotherapeut aan de balie voldoen.

Behandelvorm Code Bedrag
Intake na screening code 1864 € 48,50
Intake na verwijzing code 1870 € 48,50
Behandeling fysiotherapie code 1000 € 40,00
Behandeling fysiotherapie aan huis code 1001 € 50,00
Behandeling kinderfysiotherapie code 1100 € 50,00
Behandeling kinderfysiotherapie aan huis code 1101 € 60,00
Tapen 1e keer (inclusief onderzoek en materiaal) code .0001 € 40,00
Niet nagekomen afspraak code .0002 € 32,50
Verstrekken medische verslaglegging code .0003 € 72,50
Draagconsulten code .0004 € 70,00

Directe toegang fysiotherapie

U heeft geen verwijsbrief meer nodig voor de fysiotherapeut.
Echter, dit geldt niet voor chronische aandoeningen (zie: Chronische lijst Borst 2012).

 

Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts en dan, net als voorheen, mét een verwijsbrief naar de fysiotherapeut gaan. Maar het hoeft in principe niet meer. Dat heeft voordelen. Zo komt u ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht. Zodat u weer ‘direct’ kunt beginnen met werken aan uw herstel.

 

De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u  bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts. Wanneer u wel behandeld kan worden door de fysiotherapeut, dan kan hij, of één van zijn collega’s, in overleg met u aan de slag. En dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller u behandeld kunt worden, hoe sneller u herstelt.